• Zaterdag 12 augustus werd een bijzondere en memorabele middag. Helaas waren de velden onbespeelbaar en werden de thuiswedstrijden in de hoofdklasse om die reden afgelast. Het mocht de pret niet drukken: familie en vrienden van Jesse Maduro hadden zich op het terras in de zon verzameld, genietend van de zonnige Antilliaanse muziek. Daarnaast hadden veel oud-honkballers uit de 70-er jaren aan de uitnodiging gehoor gegeven en zelfs oud-trainer Rik Husers was op deze speciale dag naar Tex Town Tigers gekomen. De selectie die op 3 augustus 1980 twee keer van PSV won en in 1981 in de hoofdklasse speelde, was bijna voltallig aanwezig. Een heel bijzonder moment dat natuurlijk door onze fotograaf is vastgelegd.
    Op deze zonnige middag stond erelid van Tex Town Tigers, Jesse Maduro, in het middelpunt. Erik Eilering reikte namens het bestuur van KNBSB de erepenning uit aan Jesse Maduro (81). Jesse ontving deze erepenning voor zijn onafgebroken inzet voor de honkbal- en softbalsport sinds de jaren 70. Zo heeft Jesse als districtbestuurder tussen 1979 en 1988 acht verenigingen weten op te starten in district Oost en werd hij hiervoor in 1988 benoemd tot erelid van District Oost. Daarnaast was Jesse van 2010-2016 lid van de Bondsraad.
    Op clubniveau is Jesse sinds 1972 actief voor Tex Town Tigers. In 1982 werd Jesse benoemd tot lid van verdienste en in 2022 werd Jesse Maduro door het bestuur benoemd tot erelid van Tex Town Tigers. Jesse is tien jaar als secretaris over twee verschillende bestuursperioden actief geweest, heeft de eerste sponsoren voor de club binnen weten te halen, was actief als coach, scheidsrechter en als announcer bij honkbal- en softbalwedstrijden. Nog steeds verzorgt Jesse ieder voorjaar een basiscursus voor scorer aan ouders binnen de vereniging. Tex Town Tigers is bijzonder trots dat het bestuur van de KNBSB aan Jesse de bondspenning overhandigde en namens het bestuur van Tex Town Tigers feliciteerde Anniek Zwijsen Jesse met een mooie bos bloemen en trakteerde iedereen op een feestelijke taart met daarop de foto van Jesse.
  • Foto's zijn gemaakt door Arianne Doornbos. Arianne bedankt.