• "Help them play ball here" zo luidt de slagzin van de gezamenlijke actie van de organisatie van het EK U15, Tex Town Tigers, Softbaldino en de KNBSB om geld op te halen voor de deelname van de softbalsters van Oekraïne U15 aan het Europees Kampioenschap in die leeftijdscategorie, dat deze zomer van 18 tot en met 23 juli in Enschede wordt georganiseerd.

  In deze zware periode hebben de veelal gevluchte coaches en speelsters van het Oekraïnse team toch besloten dat zij heel graag deel willen nemen aan het Europees Kampioenschap. Zoals u zult begrijpen, is het voor hen geen sinecure om af te reizen naar Enschede en daar bovenop komt dat het financieel gezien op dit moment voor hen niet haalbaar is.

  Juist voor speelsters in deze leeftijdsgroep is het belangrijk om in deze tijden van oorlog in eigen land wat afleiding te hebben in de vorm van softbal. Daarom heeft de organisatie van het EK U15 in samenwerking met Tex Town Tigers, Softbaldino en de KNBSB een crowdfundingactie opgezet om geld op te halen en zo de reis, het verblijf en daarmee de deelname van Oekraïne te kunnen financieren.

  Deze actie wordt ondersteund door de WBSC Europe en de Europese bond heeft een eerste donatie gedaan. Inmiddels komen er vanuit andere organisaties en individuen ook al de nodige donaties binnen. In totaal is er voor deelname van Oekraïne aan het EK U15 naar schatting voor onder meer verblijf € 13.000 nodig.

  Doneer nu!

  Wilt u ook een donatie doen om de softbalsters van Oekraïne naar Nederland te halen? Dat kan via deze betaallink. Elke donatie is welkom!

  Doneren kan ook direct naar NL43RABO 0376 2741 t.n.v. Stichting Honk- en Softbalpromotie.

  Namens de Oekraïnse honkbal- en softbalbond, de speelsters en de coaches: bedankt!