• Het weekend van Mastenbroektoernooi.

  9 apr 2022 Beheerder
  |
  • 0
 • Het was een hectisch Mastenbroektoernooi, dat na twee jaren van onderbreking weer gehouden werd. Alles wat “roet in het eten kon gooien ” vond plaats. Nadat de toernooi-organisatie in februari de 18 deelnemende teams al voorzag van het wedstrijdprogramma ging er een streep door de namen van vier teams. Toen zich bij de officials (umps, scorers en omroepers) ook nog eens griep en Corona voordeed moesten overal uit den lande “invallers” gevonden worden. Maar het is gelukt. De kou op de vrijdag dwong de wedstrijdleiding tot het schrappen van de eerste toernooiwedstrijd. De sneeuw op de zondag dwong de MT-commissie wederom tot het herzien van het totale programma op de tweede toernooidag. Uiteindelijk konden alle 31 wedstrijden gespeeld worden. Ondanks de kou was het een mooi toernooi. Landskampioen Olympia uit Haarlem werd winnaar van de 37ste versie van het JCJ Mastenbroektoernooi.

 • Het bestuur heeft al haar ereleden uitgenodigd om in het clubgebouw het jubileumboek – dat ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan is vervaard – te overhandigen. Helaas ontbrak de 90-jarige Cees van Holstein op dit historische moment. In een zeer goed gevuld clubgebouw kregen (v.l.n.r.) Bert Oosterveld, Joop Hassink, Jesse Maduro,  Bertil Haage, Jan van der Molen en wethouder Niels van den Berg het boek overhandigd.

 • Cees van Holstein kon helaas niet aanwezig zijn bij het uitreiking van het boek. Die heeft het paar dagen later in ontvangst mogen nemen.

 • Op de zaterdagavond was er een geweldige verrassing voor Jesse Maduro. Nadat hij op de ALV al bloemen ontving voor zijn 50-jarige lidmaatschap, werd hij door de “verrassende” binnenkomst van wethouder Niels van den Berg naar voren geroepen. In de speech roemde de wethouder Jesse voor zijn enorme hoeveelheid werk die hij met name in het begin van de Tex Town Tigers had verricht. In het district richtte hij meerdere verenigingen op. Vijftig jaar later ontving de geëmotioneerde Jesse Maduro het erelidmaatschap van T.T.T.

 • Tijdens de 37ste versie van het Mastenbroektoernooi werd zaterdagmiddag de “first-pitch” verzorgd door Jan van der Molen. Een man met een softbalhart, die zeer veel voor de Tigers heeft gedaan en nog steeds doet. Jan wilde het speelveld alweer verlaten, maar werd toen vriendelijk gevraagd om even te blijven staan. Bondsbestuurslid Petra Arends benoemde in haar speech ook de vele verdiensten van Jan van der Molen voor het Nederlandse softbal in het algemeen en de ontwikkeling en opleidingen van Jan in het bijzonder. Hij ontving het Gouden Bondonderscheidingsteken.