• Huldiging van drie speelsters van Tex Town Tigers!

  25 mei 2021 Beheerder
  |
  • 0
 • Op Tweede Pinksterdag werden Nadine Marinus, Britt Vonk en Danielle ten Donkelaar van Tex Town Tigers door voorzitter Gert Jan Mooi gehuldigd.
   
   
   
   
  De wapenfeiten van onze Tigers:
  Nadine Marinus speelde op 13 mei jl. haar 700e wedstrijd voor Tex Town Tigers. Dit is een officieus record binnen de KNBSB voor de meest gespeelde wedstrijden voor een club.
  Nadine werd in 1996 op 9-jarige leeftijd lid van Tex Town Tigers. Zij doorliep de jeugdopleiding van Tex Town Tigers en nam deel aan de LOOT-opleiding van het Stedelijk Lyceum Zuid. In 2003 maakte zij haar debuut in het eerste team van Tex Town Tigers. In 2006 nam zij met Jong Oranje deel aan het EK Softbal. Met Tex Town Tigers werd zij in 2008 en 2009 landskampioen. Nadine speelde met het Nederlands team in 2009 in Spanje het EK en in 2010 in Venezuela het WK Softbal.
  In 2011 behaalde zij met Tex Town Tigers het Europees Kampioenschap. Zij werd met haar team gehuldigd tijdens de wedstrijd FC Twente vs Ajax in de Grolsch Veste.
  Al 18 jaar onafgebroken speelt Nadine voor Tex Town Tigers en inmiddels is zij bezig met haar 19e seizoen. In 18 jaar miste Nadine 18 wedstrijden en nog veel minder trainingen.
  Nadine werd door de KNBSB al eerder onderscheiden voor het spelen van 400 wedstrijden in de hoofdklasse en ontving de KNBSB Erepenning voor het spelen van 500 wedstrijden voor het eerste team van Tex Town Tigers.
  Nadine heeft twee studies afgerond en is na een tijd als fysiotherapeute in Medisch Spectrum Twente werkzaam te zijn geweest, nu werkzaam als Physician Assistant bij huisartsenpraktijk Stokhorst.
  Als actieve vrijwilliger zet Nadine zich in voor de jeugdcommissie en de uitreiking van de Most Valuable Player Award. Daarnaast maakt zij actief deel uit van de Beeball Scholencommissie in Enschede.
   
   
  Britt Vonk speelde op 22 mei jl. haar 250e wedstrijd in het eerste team van Tex Town Tigers. Britt werd op 1 maart 2001 op 9-jarige leeftijd lid van Tex Town Tigers, nadat zij al lid was geweest van de atletiekvereniging. Zij doorliep de jeugdopleiding bij Tex Town Tigers en volgde in 2013 de LOOT-training op Het Stedelijk Lyceum Zuid. Britt maakte in 2005 als jongste speelster van Nederland op 13-jarige leeftijd haar debuut in het eerste team van Tex Town Tigers. Zij speelde met Jong Oranje tijdens het EK en WK en werd door de KNBSB diverse malen onderscheiden als talent.
  Britt werd met Tex Town Tigers landskampioen in 2008 en 2009. In 2008 werd Britt geselecteerd voor het Nederlands Team en maakte zij haar debuut tijdens de Olympische Spelen in Peking. In 2010 en 2011 werd ook Britt met Tex Town Tigers Europees Kampioen en werd zij met haar team gehuldigd tijdens de wedstrijd FC Twente - Ajax in de Grolsch Veste.
  Van 2012-2016 speelde Britt bij diverse clubs in Nederland, Italië, Australië en VS. Hier speelde Britt als professional. Sindsdien heeft Britt deelgenomen aan de selectie van het Nederlands team en aan de EK en WK's. In 2016 bereikte Britt met Oranje de historische 4e plaats op het WK.
  Sinds 2019 speelt Britt weer bij Tex Town Tigers en speelt nu haar 11 seizoen in het Jersey van Tex Town Tigers. Britt werd op 20 september 2020 door Petra Arends van de KNBSB in Enschede gehuldigd tijdens de oefeninterland tegen Duitsland voor het spelen van een recordaantal interlands: 159.
  Sinds dit jaar vervult Britt de rol als KNBSB-ambassadeur voor Diversiteit & Inclusie binnen onze sport.
   
  Daniëlle ten Donkelaar speelde op 13 mei jl. haar 100e wedstrijd in het eerste team van Tex Town Tigers.
  Daniëlle werd op 26 november 2007 op 8-jarige leeftijd lid van Tex Town Tigers. Zij doorliep de jeugdopleiding van Tex Town Tigers en maakte haar debuut in het eerste team in 2014.
  Vanwege haar opleidingstraject bij CTO Amsterdam Topsport speelde Danielle bij andere verenigingen. In 2017 speelde zij voor Twins in Oosterhout en in 2018 bij Pirates in Amsterdam.
  Daniëlle speelt nu haar 7e seizoen voor Tex Town Tigers.
  Hej mooi doan! #trotsopoe