• LAURA WISSINK SPORTVROUW VAN DE GEMEENTE ENSCHEDE

  29 sep 2019 Beheerder
  |
  • 0
 • De droom om gekozen te worden tot sportvrouw van het jaar kwam uit.


  28 SEPTEMBER 2019 Door: Rogier van Zon (www.softbalsite.nl).

  Laura Wissink kreeg gisteren in de Pathmoshal haar prijs uitgereikt uit handen van Bas Morsink, directeur van het Enschedese sportbedrijf Sportaal.

  Softbalinternational Laura Wissink is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede. Zij mocht gisteren tijdens de ontknoping van de sportverkiezing in de Pathmoshal haar prijs in ontvangst nemen. Wissink is daarmee de opvolgster geworden van Dinet Oosting, die als softbalster deze titel drie jaar geleden won.

  Het afgelopen seizoen leidde de 22-jarige in Enschede geboren Wissink in de reguliere competitie van de Golden League Tex Town Tigers in onder meer slaggemiddelde (.387), honkslagen (29) en binnengeslagen punten (17). In het tweede deel van de competitie leidt de international haar Enschedese ploeg zelfs in vrijwel alle aanvallende klassementen. De softbalster van Tex Town Tigers werd afgelopen jaar door de bond uitgeroepen tot Meest Veelbelovende International onder de 23 en was de beste slagvrouw in de Nederlandse competitie. Daarnaast maakte zij deel uit van het Nederlandse team, dat in Japan deel nam aan het WK softbal.

  Bovendien nam ze dit voorjaar met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het Europees kampioenschap, waarin Oranje de finale bereikte. Door haar prestaties kreeg Wissink voor de titel Sportvrouw van het Jaar de voorkeur boven judoka Renee van Harselaar en atleet Lesley Smit (duathlon). Wissink mocht haar prijs in ontvangst nemen uit handen van Bas Morsink, de directeur van Sportaal. Dit Enschedese sportbedrijf had samen met de gemeente de sportverkiezing georganiseerd.

  Vakjury

  Sporters konden de afgelopen periode worden aangemeld door de inwoners uit Enschede, waarna de genomineerden werden geselecteerd door een vakjury, met onder meer voormalig topsporter Marti ten Kate. Hierna konden de inwoners opnieuw meestemmen voor de uiteindelijke winnaars. Ruim 2100 mensen hebben hun stem uit gebracht en hun favoriete sportheld(en) aan de felbegeerde titel geholpen. 

  De andere prijzen gingen gisteravond tijdens de feestelijke uitreiking in de Pathmoshal in Enschede onder meer naar FC Twente Vrouwen (Sportploeg van het Jaar), duatlonner Niels te Pas (Sportman van het Jaar) en atlete Marleen Baas (Sporttalent van het Jaar).