• Honk- en softbal is een leuke en spannende teamsport voor jong en oud, jongens en meisjes. De bal slaan, honklopen (met helm), gooien en vangen: het lijkt veel op slagbal, dat je vast wel eens op school speelt.

     

    Onze sportvelden  zijn prima en veilig bereikbaar en liggen niet ver uit het centrum tussen de wijken ’t Ribbelt en Stokhorst aan de Kotkampweg 11 z9. Ons sportcomplex staat bekend als 1 van de fraaiste en gezelligste ballparks in Nederland.

  • Bij Tex Town Tigers (TTT) kun je al vanaf 5de lid worden. Je begint dan met het spelen van Beeball. Vanaf je 10de kies je voor honk- of softbal. TTT staat bekend om haar goede jeugdopleiding, want regelmatig dingen onze kinderen mee om het landskampioenschap voor clubs en speelden al vele talenten van TTT in het Oranjeshirt voor Jong Oranje of het Nederlands team. Dat kan alleen door veel trainen (het hele jaar door) onder leiding van enthousiaste en deskundige coaches. Maar hoofdzaak blijft het plezier, waarvoor ook een actieve jeugdcommissie zorgt. Zo ga je in mei op jeugdkamp, vieren we Halloween, Sint, kerst etc. en houden we clubavonden, disco’s toernooitjes en nog veel meer.

  • Trainingen/wedstrijden: afhankelijk van je leeftijd en team train je in het buitenseizoen gemiddeld 2 keer per week, maandags t/m donderdag tussen 16.00 uur en 19.30 uur. De wedstrijden worden gespeeld van maart tot oktober (met tussenin een zomerstop). De wedstrijden voor de jeugd zijn meestal op zaterdag. In de winterperiode trainen we gewoon door, maar dan in de zaal.

  • Kennismaking/kleding: je mag maar liefst 6 keer gratis meetrainen, waarbij je van ons een handschoen kunt lenen. Zo kun je rustig wennen aan de sport en je teamgenootjes. Als je aansluitend lid wordt, kun je bij ons een rood met blauw clubtenue en een handschoen kopen. Voor ballen, knuppels, helmen en catcheruitrusting zorgt de club altijd.