• Rik Husers in memoriam

 • Tex Town Tigers kreeg het nare bericht dat Rik Husers op een 85-jarig leeftijd is overleden. Rik was sinds 1964 lid van onze vereniging. Wij wensen zijn familie en betrokkenen veel sterkte en kracht toe.                                                                                                                                                                                   

 • Hij was er altijd! Dat is het eerste wat Erik Haage te binnen schiet als hij aan zijn oud trainer-coach denkt. “ Rik was de jeugdcoach van Tex Town Tigers, die in zijn periode praktisch ieder jaar kampioen werd met zijn teams.

  Iedere donderdagavond trainen en indien nodig ook nog op woensdag. En dan in het weekend een wedstrijd. Niet naast de deur. Waar voetbalteams van die leeftijd elkaar onderling bestreden in Enschede, Glanerbrug, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Boekelo, speelde de T.T.T.- jeugd zijn wedstrijden in Nijmegen, Apeldoorn, Dieren en Almelo.

  En al die jaren heeft Rik geen training of wedstrijd gemist. Het is maar goed dat zijn vrouw Leidi ook af en toe in beeld kwam, anders zou je denken dat Rik echt met zijn honk - balteam getrouwd was.

  Hij was ook altijd de animator achter de trainingskampen op de Meene in Buurse. Later besef je pas hoe geweldig dat was, en in welke luxe T.T.T. vertoefde met zo’n bevlogen coach en clubmens in hart en nieren.
  Rik was altijd goed in staat om een team te smeden. Talenten en niettalenten door elkaar. Geen punt. Een team stond er altijd. Rik ging altijd voor de winst en haalde daarvoor alles uit de kast.

  Ik heb Rik zelfs nog iemand een keer pootje zien haken bij het derde honk. Dat was in een wedstrijd tegen de Hazenkamp uit Nijmegen. Niet zo’n populair teams overigens.

  Ze konden het moeilijk verkroppen om ieder jaar weer van jonge T.T.T.-teams te moeten verliezen. Als kampioen van het Oosten mochten we met ons BRL-team (leeftijdsklasse) deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.
  Omdat het veld op Stadsveld Noord destijds niet aan de landelijke normen voldeed, moesten we uitwijken naar het veld op de TH Twente. Voor ons als spelers geen straf want het veld was prachtig, inclusief de werpheuvel die een echte heuvel was. De eerste wedstrijd tegen het Haarlemse HCK was geweldig. Samen met Cees van Holstein coachte Rik ons naar een 4-3 overwinning op de latere kampioen van Nederland. De daarop volgende wedstrijd in Diemen vergeten we maar snel.

  Geïmponeerd door het fanatieke Amsterdamse publiek en hun zeer luidruchtige coach Martin Gaus (jawel, de hondenkenner) bakten wij er niet zo veel van. Ik herinner me nog dat Bertil als pitcher een bal uit het buitenveld moest halen omdat de betreffende buitenveldspeler niet precies wist wat hij met de bal moest doen.

  Deze buitenvelder (destijds niet de meest getalenteerde) had eigenlijk nooit een bal in het buitenveld gehad. Het doet me goed Rik nog steeds op het honk- en softbalveld aan te treffen. Weliswaar niet meer als coach, maar als clubmens. Rik, bedankt voor de mooie tijd in de jeugd van Tex Town Tigers.

  Dit verscheen er al reacties op de groeps-app van oud leden>

  Tony Agotha:
  Gecondoleerd, allen. Ik kende hem als in-vriendelijke man.

  Hans van Holstein:
  Inderdaad een triest bericht. In dankbaarheid herinner ik mij Rik vooral als coach in mijn junioren tijd bij de TTT. Hij heeft voor mij de basis gelegd voor de mooie latere honkballende ervaringen bij TTT en andere verenigingen.

  Theo Kok:
  Een man met grote verdienste voor honkbal in Twente.

  (erelid) Cees van Holstein:
  Ik herinner mij Rikus als een prima  jeugdcoach en altijd bereid net iets meer te doen dan vele anderen. Moge hij rusten in vrede‼