• Rob Hassink geselecteerd voor Nederlands team

  30 mei 2021 Beheerder
  |
  • 0
 • Herensoftballer Rob Hassink ziet een droom uitkomen. Hassink maakte vanaf oktober 2019 deel uit van een bredere selectie die zich voorbereidde op een EK in 2020, dat vanwege de coronapandemie werd afgelast. Na weken van hard trainen in de daarop volgende periode, kreeg hij van trainer Ben ten Pas het verlossende woord: geselecteerd voor het Nederlandse herensoftbalteam. Daarmee is Rob verzekerd van deelname aan het EK dat volgende maand (21 t/m 26 juni) plaatsvindt in het Tsjechische Ledenice.

  Het wordt de zevende keer dat het EK in Tsjechië wordt gehouden. Tot dusver gingen de Europese titels naar Tsjechië (10), Nederland (3) en Denemarken (1). De twee finalisten van het Europees kampioenschap plaatsen zich voor het wereldkampioenschap, dat in 2021 in Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Dit van 26 november tot 4 december in Auckland.

  Aan het EK doen de volgende landen mee: Tsjechië, Israël, Slowakije, Zweden, Nederland, Denemarken, Kroatië, Litouwen, en Frankrijk. Vanwege corona hebben Duitsland, België en - mogelijk - het Verenigd Koninkrijk afgezegd.

  Met de selectie van Rob Hassink levert Tex Town Tigers voor de derde maal een speler af voor het nationale softbalteam. Martijn Guillot en Robbert Heuvelman gingen Hassink voor.

  Na zijn zussen Marieke en Annelies is hij de derde international in de familie Hassink.