• Softbalinterland Nederland-Taiwan bij Tex Town Tigers

 • Team Kingdom of The Netherlands Women’s Fastpitch speelt in voorbereiding op WK kwalificatietoernooi een oefenserie tegen het softbalteam van Taiwan

  VIJF TOPWEDSTRIJDEN OP DE NEDERLANDSE SOFTBALVELDEN

  In aanloop naar het WK-kwalificatietoernooi in Valencia speelt Team Kingdom of The Netherlands Women’s fastpitch vanaf morgen, woensdag 21 juni, een serie van vijf oefeninterlands tegen het softbalteam van Taiwan. De wedstrijden worden op verschillende locaties in ons land gespeeld, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven naar één van deze topwedstrijden te komen kijken.

  Op woensdag 21 juni om 16:00 uur wordt op het veld van de Tex Town Tigers in Enschede de serie tegen de nummer drie van de wereld geopend. Een tegenstander van allure en daarmee de perfecte opponent op weg naar het WK kwalificatietoernooi dat het softbalteam van 18 tot en met 22 juli in het Spaanse Valencia speelt. Daar neemt het Koninkrijksteam het in Poule B op tegen Spanje, Zuid-Afrika, China, Puerto Rico en Cuba. De nummers één en twee plaatsen zich voor het Wereldkampioenschap dat in 2024 in Italië gespeeld wordt.

  Pitcher Eva Voortman: “Na een goed jaar met mooie overwinningen willen we deze zomer in Valencia de volgende stap zetten: plaatsing voor het wereldkampioenschap softbal in Italië. Het is mooi dat we in aanloop naar het kwalificatietoernooi vijf keer tegen een grote ploeg als Taiwan kunnen oefenen. Die competitie hebben we niet vaak, dus hoe meer je speelt hoe beter. Dan pak je heel veel mee als groep en individu. Ons team is niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. We kennen elkaar goed. Dat is belangrijk, want bij grote toernooien komt er veel druk op te staan. We willen dat ticket voor het WK 2024 in Italië pakken, ons bij de beste acht van de wereld scharen. We hebben de capaciteit om in Valencia de poule te winnen.”

  Complete programma oefeninterlands

  • Woensdag 21 juni 16:00 uur Tex Town Tigers, Enschede
  • Donderdag 22 juni 19:00 uur Olympia, Haarlem
  • Vrijdag 23 juni 16:00 ROEF!, Moergestel
  • Maandag 26 juni 19:00 uur Red Lions, Rijswijk
  • Dinsdag 27 juni 16:00 uur Houten Dragons, Houten

  De oefenreeks betekent ook de terugkeer van infielder Maxime van Dalen. Na een zware knieblessure zit zij weer bij de selectie en speelt dan direct ook een jubileumwedstrijd; haar 100ste. Afgelopen jaar heeft het team afscheid genomen van pitcher Rebecca Soumeru, die tussen 2001 en 2022 146 keer uitkwam voor Oranje. Op donderdag wordt zij in Haarlem in het zonnetje gezet.

  Na afloop van deze serie oefeninterlands vertrekt het Koninkrijksteam naar Tsjechië om deel te nemen aan de Prague Softball Week. Daarna reizen ze af naar Valencia. Het team van Taiwan speelt ook in Praag en gaan daarna naar Ierland, waar zij van 11 tot 15 juli in Poule A hun WK kwalificatie proberen af te dwingen.

   

  Tekst Seb Visser

  Press Officer Team Kingdom of the Netherlands