Dinet Oosting

Dinet Oosting

De Tigers verwelkomen Dinet Oosting (wederom) om na negen jaren weer terug te keren bij TTT.


International Dinet Oosting verruilt FysioExpert Olympia Haarlem voor Tex Town Tigers. De Tigers zijn trots op het feit dat Dinet, die zich als speler in verschillende internationale toernooien voor Nederland onderscheidde, weer in Enschede komt spelen. Het is een weerzien voor de drievoudig MVP met de Tigers.
Dinet stond de afgelopen drie seizoenen met haar Haarlemse club in de Holland Series. In zowel 2017 als 2018 won ze met Olympia Haarlem de landstitel.

De in Veendam geboren Oosting keert daarmee terug naar de club waarvoor ze in 2010 haar debuut maakte in de hoofdklasse. Na één seizoen in Enschede stapte Oosting over naar Olympia Haarlem, waarmee ze niet alleen tweemaal landskampioen werd, maar in 2017 bovendien de European Winners Cup veroverde.

In dienst van FysioExpert Olympia Haarlem werd Dinet Oosting de afgelopen seizoenen één van de beste speelsters uit de Golden League en was basisspeler van Oranje.

Ze werd in de seizoenen 2016, 2017 en 2018 drie keer op rij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster. Een prestatie die tot dan toe alleen nog was behaald door Anouk Mels (1993-1995).

(Dinet met een trotse vader Cobus).