London Series: "a baseball bridge..."

London Series: "a baseball bridge..."

Afgelopen weekend hebben vele Tigers de reis gemaakt naar Londen. Dit om in de Britse hoofdstad twee legendarische ploegen (New York Yankees en Boston Red Sox (tijdens wedstrijden in de zogenaamde London Series) te kunnen bekijken.


Het werd een fantastich weekeind voor de vele Tigers, die nu de kans kregen om in een stadion met 59.000 toeschouwers te genieten van van de twee wedstrijden tussen de Sox en Yankees. 

Het London Stadium (Olympische Spelen 2012) dat nu door West Ham United wordt gebruikt is in drie weken tijd omgebouwd tot een honkbalarena waar de absolute topploegen uit de Major Leugue baseball bewonderd kunnen worden. De New York Yankees wonnen zaterdag en zondag beide keren van de Boston Red Sox. 17-13 en 12-8. Zowel op het veld, als in en buiten het stadion was alles overgoten met een "Amerikaans honkbalsausje" waardoor de vele honkballiefhebbers zich in een Amerikaans honkbalstadion waanden.

De MLB heeft een soortgelijk avontuur in Australië eerder mogelijk gemaakt. De promotie van honkbal in twee werelddelen is belangrijk voor de M.L.B. Volgend jaar zullen er wederom twee Amerikaanse honkbalteams in Londen in actie komen. Londen vormt daarmee "een bridge" voor de verdere ontwikkeling van honkbal in Europa!

Volgend jaar zullen de Cubs en Cardinals op 13 en 14 juni deelnemen aan de London Series.