Oost-Nederland honkbalteam wint overtuigend NK

Oost-Nederland honkbalteam wint overtuigend NK

Honkbalteam Eastern Athletics werd tweede pinksterdag in Almere Nederlands kampioen in de Intermediate League competitie (11—13 jr). Ze lieten daarbij teams uit Amsterdam, Den Haag, Midden-Nederland en Limburg achter zich. In de finale werd Brabant United in drie inningen met maar liefst 10-0 verslagen.


Het team van Eastern Athletics wordt gevormd door geselecteerde spelers uit verschillende honkbal teams uit de regio Oost Nederland van  o.a. Tex Town Tigers uit Enschede, Eagles uit Deventer,  Robur uit Apeldoorn. Ze werden de afgelopen drie maanden intensief in Hengelo getraind door Tico Nicolaas en Gaston Wessels, tijdens de wedstrijden bijgestaan door bench- coach Rayshel Nicolaas.  In 2006, 2007 en 2011 behaalde een team uit Oost Nederland ook al eens het Nederlands kampioenschap  en het team uit 2007 werd toen zelfs Europees kampioen. Dit keer zijn het de ‘Intermediates’ (11-13 jaar) die 2-7 juli naar het EK in Praag gaan. De winnaars van het EK verdienen een ticket naar de World Series in Amerika!

Little League is een programma voor jonge honkballers en softbalsters van 10 tot en met 16 jaar dat de Nederlandse honkbalbond (KNBSB) naast de reguliere competitie organiseert. Deelnemers schrijven zich individueel in en trainen een aantal keer samen met spelers uit de hele regio. Dit jaar doen 44 regionale honkbal en softbal teams mee aan het NK. 3 volle dagen honkbal en softbal op de velden van Almere '90 en Zuidvogels. Zie https://www.knbsb.nl/nl/event/nk-little-league-2018/ voor info en uitslagen.

 

Eastern Athletics team (IL Baseball)

 

Little Leage Oost Nederland
https://www.facebook.com/littleleagueregiooost/ 

Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact opnemen met Vera Zwerver 06-36554770.