Vertrek Laura Wissink - Komst Danielle ten Donkelaar en Tess Remmers

Vertrek Laura Wissink - Komst Danielle ten Donkelaar en Tess Remmers

Komend seizoen zullen we Laura Wissink helaas niet meer als Tex Town Tiger in actie zien. Ze heeft besloten de bakens te verzetten en te spelen voor het gepromoveerde Quick. Pitcher Daniëlle ten Donkelaar speelt komend jaar wederom voor de Tigers. Ze keert daarmee terug "op het oude nest".


Laura Wissink vertrekt naar BSC Quick

Komend seizoen zal menig softballiefhebber Laura Wissink niet meer in actie zien voor de Tigers. Onze 22-jarige international maakt de stap naar Quick Amersfoort, dat begin deze maand voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar het hoogste niveau. Nadat het bekend werd dat de Olympische droom niet meer door mocht gaan, werd het voor Laura tijd om de bakens te verzetten.

Met Laura Wissink verliest Tex Town Tigers één van haar belangrijkste speelsters. De 22-jarige international was de afgelopen vier seizoenen de beste slagvrouw van de Tigers. Afgelopen jaar kwam ze in de Golden League tot een gemiddelde van .387, met onder meer 29 honkslagen en zeventien binnengeslagen punten. 

Laura is opgegroeid op de velden van Tex Town Tigers waar haar ouders en grootouders haar vaste supporters waren. Ze volgde de sportstroom op het Stedelijk Lyceum Zuid, waar zij van Bertil Haage en Petra van Heijst de softbaltrainingen verzorgd kreeg. In 2012 maakte zij haar debuut in de hoofdklasse. Als catcher en sterke slagvrouw speelde zij met dames 1 in totaal 261 wedstrijden in de hoofdklasse voor Tex Town Tigers. 

Laura heeft op haar jonge leeftijd een staat van dienst waar we trots op mogen zijn.
In 2016 veroverde ze de titel tijdens het U22 Europees kampioenschap. Sinds 2017 maakt ze deel uit van het Koninkrijksteam, waarmee ze vorig jaar deelnam aan de European Pro Series, het wereldkampioenschap in Chiba (Japan) en de Super 6 in Hoofddorp. Afgelopen juni was ze met Oranje actief op het Europees kampioenschap in Ostrava (Tsjechië).

Door deze opvallende prestaties heeft de jonge international in haar carrière al verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept. Vorig jaar ontving ze de Egbert van de Sluis Award als meest veelbelovende international onder de 23 jaar en werd ze ook onderscheiden als beste slagvrouw in de Golden League. Een jaar eerder had ze de prijs gekregen voor de meeste homeruns in de Golden League. Vorige maand werd Wissink uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Enschede.

We wensen Laura veel goeds toe voor de toekomst!! 

Afscheid en Versterking Dames 1


Met het einde van het seizoen vertrekken ook de speelsters uit het buitenland:
Zoe Gilles, pitcher Dames 1. 
Brandy Marlett, pitcher Dames 1
Eloise Tribolet, midvelder Dames 1, coach Pupillen Honkbal 2
Lisa-Marie Kovacevic, 3e honk Dames 1

Daarnaast verlaten Nina Grashof en Laura Wissink de selectie.
Coaches Robert Kovacevic en Rick Tuk hebben afscheid genomen van Dames 1 en Rick ook van Dames 2. 

Dames 1 zal versterkt worden door een aantal heel bekende gezichten: Dinet Oosting en Danielle ten Donkelaar.

Nieuw voor de Tigers is Tess Remmers.

   Danielle ten Donkelaar


Danielle is opgegroeid op het veld van Tex Town Tigers, maakt deel uit van het CTO-programma en speelde afgelopen seizoen voor de Twins uit Oosterhout. Danielle nam in 2017 deel aan het WK Softball U19. Welkom terug, Daniëlle!
  

  Tess Remmers

Tess won in 2017 het EK met het Nederlands Team U16 en maakt deel uit van het CTO-programma. Tess speelde afgelopen seizoen als midvelder voor Twins Oosterhout. Ze nam deel aan het WK U19 in Irvine (USA) en aan de Europa Cup in Praag. Dit als pick-up-player voor het Zwitserse Therwill Flyers Baseball and Softball Club. Welkom Tess!