• TTT WORDT VIERDE ALS DEBUTANT IN ITALIË TIJDENS SUPERCUP/ESFCUP.

 • De mannen van staal - want zoveel werd er van hen gevraagd - behalen in Nettuno een vierde plek tijdens de SuperCup/ESF Cup. Het eerste grote Europese avontuur voor de herensoftballers, waarvan ze trots terug keerden.

 • Met een trots gevoel reisden de Tigers naar Italië om voor de eerste keer in de TTT geschiedenis deel te nemen aan de EuropaCup fastpitch Softball voor mannen. Voor vele Tigers gingen de ogen open. Dit met name aan slag, waar de mannen van Stanley Kock geconfronteerd werden met werpers en snelheden die ver boven de 100 km uitkwamen!!
  Voor de Tigers was het iedere keer de vraag of er gescoord kon worden op het zeer geringe aantal honkslagen.
  Tegelijkertijd werd de absurditeit van de pick-up-players weer eens aangetoond. Financieel sterke clubs konden werpers uit verschillende werelddelen laten overvliegen, waarbij wedstrijden veranderden in pitchingduels. Het waren wedstrijden waar werpers uit alle kanten van de wereld werden binnengevlogen en 14 x 3-slag of meer per wedstrijd gooiden.
  Tex Town Tigers, wist in de loodzware poule C één overwinning te behalen. Dit tegen BC Contois, waarin de Tigers 10 honkslagen produceerden en met 2-7 wonnen.
  Dat gebeurde na drie opeenvolgende nederlagen. Niettemin wist de Enschedese ploeg daarin wel tweemaal goed tegenstand te bieden. Gastheer Academy of Nettuno scoorde pas in de zesde en zevende inning om de winst met 0-2 naar zich toe te trekken. En ook het sterke Deense Hørsholm Hurricanes (de latere kampioen), met onder meer Glennsig Polonius binnen de gelederen, werd op 0-2 gehouden. In dit duel schitterde voor de Denen de Tsjechische pitcher Marek Maly met achttien strikeouts in zeven innings. Hij stond uiteindelijk slechts één hit (van Rob Hassink) toe. Van Tempo Praha werd met 5-1 verloren Na de wedstrijden in de poule werd de competitie voortgezet door de ploegen op te splitsen voor de Supercup en de ESF Cup.

  De Tigers dienden uiteraard voor een aanvulling te zorgen. Zo werden er verschillende Nederlandse spelers van andere clubs benaderd. Voor de pitching kwam de sympathieke Jaryd Farell uit Australië overvliegen. Samen met Niek van Nieuwenhuizen stonden de beide mannen ijzersterke potten te gooien. Dit ook tijdens het onderonsje tegen Nieuwegein Diamonds tijdens de EFS ronde. In een pitcherduel tussen Roberto Ramos (Nieuwegein Diamonds) en Niek Nieuwenhuizen en Jaryd Farel (Tex Town Tigers) bepaalde Tim Oosterveld in de vierde inning de eindstand na zijn solohomerun. Na de vierde inning bereikte geen enkele speler meer veilig het eerste honk. Niek en Jaryd zorgden voor de werpcijfers 18-0-2!

 • Na een 5-3 verlies tegen Rehovot Warriors (Israël), waarvoor de Afrikaanse pitcher Kunyalala Samuel zestien keer drie slag gooide in zeven innings, herpakten de softballers uit Enschede zich daarna met een 7-0 shut-out op de Duitse nationale ploeg. De Australische pitcher Jarry Farrell stond slechts twee honkslagen toe, terwijl Tex Town Tigers op vier hits al in de eerste inning een 2-0 voorsprong had genomen. Nog eens vijf runs werden in de vierde inning na twee uit gescoord. Daarbij profiteerde Tex Town Tigers van drie Duitse veldfouten.

  In de ochtend van de slotdag kwam voor Tex Town Tigers na acht wedstrijden en drie overwinningen een einde aan het toernooi. Nadat Spectrum Praha een dag eerder Nieuwegein Diamonds al had verwezen naar de vijfde plaats, schakelde de Tsjechische ploeg nu ook Tex Town Tigers uit. De softballers uit Enschede sloten daarmee het toernooi af op een vierde plaats. De Tsjechische pitcher Aleš Jetmar, die een dag eerder al de slagploeg van Nieuwegein Diamonds aan banden had gelegd, was vandaag goed voor een no-hitter. Hij gooide vijftien strike-outs.

  Voor de Tigers kwam daarmee een eind aan het eerste Europese avontuur. Zeer voldaan keerden de mannen, na een zeer geslaagde afscheidsavond op het strand van Nettuno, zondag weer terug in Nederland. De spelers en technische staf kunnen trots terug kijken op dit ESF-toernooi waarbij iedere speler een bijdrage heeft geleverd aan het bereiken van de vierde plaats.