• Veel Tigers in actie op het NK Little League 2021

  26 okt 2021 Beheerder
  |
  • 0
 • Wat was het leuk, vorig weekend. Eindelijk kon er dit jaar weer een NK Little League worden gespeeld. Niet volgens traditie in het Pinksterweekend maar op 16 en 17 oktober jl. was het dan zover en konden de regioteams weer strijden om de Nederlandse titel.De verschillende leeftijdscategorieĆ«n speelden op 5 verschillende speellocaties.Oost-Nederland speelt al een aantal jaren onder de naam Eastern Athletics en naast honkbal deden dit keer voor het eerst ook twee meiden softbalteams mee. Dat bracht het totaal aantal teams van Eastern Athletics op maarliefst zes!

   

   

  De teams van Eastern Athletics zijn gevormd door (geselecteerde) spelers uit honkbal- en softbalteams uit de regio Oost Nederland. Er werd de afgelopen 2 maand iedere vrijdagavond getraind in Hengelo, Enschede  en Apeldoorn en zo werden de teams klaargestoomd voor het NK.

  En wat hebben ze het allemaal goed gedaan! Met zes teams naar het NK en met 3 teams naar de finale op zondag. Helaas werden er geen 1e plaatsen gehaald maar wel drie keer een tweede (honkbal Juniors, Honkbal Seniors en Softbal Littles) en ook een keer derde plaats (honkbal Intermediates). We mogen trots zijn op de behaalde resultaten. Chapeau aan alle trainers en coaches maar vooral alle spelers en speelsters. Het was een feest! En volgend jaar gaan we er weer voor op het NK Little League 2022 op 4, 5 en 6 juni!

   

  Namens Tex Town Tigers speelden mee:

  Softbal Littles: Sanne Bennink, Jessie ter Avest, Nikki Tielemans, Lotte Bargerink, Kim van Duiven, Indy Verbeek, Lynn Jaeger, Zoƫ Tiggelaar, Marte Groneveld (coach Mark Kolner, staf Leighia Laurens, Esther Laurens)

  Softbal Seniors: Laure Gering, Evelien Elsjan, Nina Geurtsen, Haike Strijker, Puk de Groot, Hayden Elsjan, Lisa Brink, Carleen Bruining (coach Patrick Vaanholt, staf Lacysha Arendszs en Brian Salas)

  Honkbal Littles: Jorik Mooi, Manoah Nijland, Ruben Van Rietschoten, Jagger Stolmeijer en Jens Bartelink (coaches Henk Wolters, Tieme Nahuis en Scott Wolters)

  Honkbal Intermediates: Leon Snoeijer en Jelle Pancras (coach Ruben Hogt)

  Honkbal Juniors: Senne Lasscher, Thijs Lezwijn, Ruben de Rijk (coaches Ernst Shiahaya en Lindton de Lima)

  Honkbal Seniors: Pepijn Gortemulder, Junior Inesa, Kick Memelink, Job Nahuis, Sem Oude Moleman, Blue Swaak en Storm Pietersz (coaches Tico Nicolaas, Gaston Wessels en Finn Vaanholt)

   

  Je hoort het zodra de inschrijving voor 2022 weer is geopend!

   

  Meer informatie over Little League via https://nklittleleague.nl

   

  Volg Eastern Athletics op social media:

  Facebook: https://www.facebook.com/easternathleticsNL

  Instagram: https://www.instagram.com/eastern_athletics/

 • tekst: Arianne Doornbos

  foto's:

  SB Littles: Richard Boksebeld

  HB Intermediates: Huisfotograaf Hasko van Vennep Flyers

  HB Juniors: Enrico Raasveldt

  HB Seniors: Arianne Doornbos